
طرز تهیه نوشابه ژلهای
نوشابه از آن دست نوشیدنیهایی است که به راحتی نمیتوان دست رد به آن زد. این نوشیدنی که عمر آن کمتر از دو قرن بوده، جای خود را به خوبی در سفرههای ما پیدا کرده است. نه تنها گازدار بودن آن بلکه طعم نوشابهها افراد زیادی را به خود جذب میکند. برای همین طعم و مزه آنها است که میتوان ژله نوشابهای هم درست کرد. ژله نوشابهای یک دسر خوشمزه است که میتوانید با خانواده میل کنید یا در میمهانیها برای میهمانان خودتان سرو کنید. هم ژله نوشابهای وجود دارد و هم نوشابه ژلهای. ما در این مطلب طرز تهیه هر دو را برایتان بیان میکنیم تا شما هم در خانه آنها را تهیه کنید.
مواد تشکیلدهنده نوشابه
زمانی که صحبت از نوشابه میشود، اولین چیزی که از ذهن افراد عبور میکند جذاب بودن این نوشیدنی است و سپس مقدار کالری آن. نوشابهها اغلب به دلیل گازدار بودنشان طرفداران زیادی دارند. از طرفی طعمهای مختلف آن، افراد زیادی را به خود جذب میکند، اما در خوردن نوشابهها باید دقت داشت که کالری آنها زیاد است. نوشابهها دارای شیرینکننده هستند و این شیرینکنندهها در مدت زمان کوتاهی انرژی زیادی در بدن تولید میکنند. اگر این انرژی به فعالیت تبدیل نشود، به چربی بدل خواهد شد و باعث افزایش وزن میشود. از این رو پزشکان توصیه میکنند که همراه با نوشیدن نوشابه، فعالیت بدنی را هم باید در برنامه خود قرار داد. میزان فعالیت بدنی برای هر فرد با توجه به سن، شاخصهای توده بدنی و آنچه میخورند، متفاوت است، اما نکته اصلی آن است که انرژی اضافی در بدن، مصرف شود.
اگر میخواهید درباره فرآیند تولید نوشابه بدانید، مقاله چگونه نوشابه درست میکنند را از دست ندهید.
طرز تهیه ژله نوشابهای
این طرز تهیه را برای نوشابههایی که خود به اندازه کافی شیرین هستند، استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه ژله نوشابهای عبارتند از:
- نوشابه: یک قوطی 330 میلیلیتری
- پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری
- خامه قنادی: به مقدار لازم برای تزیین
- دانههای قهوه: به مقدار لازم برای تزیین
مراحل تهیه ژله نوشابهای
مقداری از نوشابه را در یک ظرف ریخته و روی حرارت قرار دهید. پودر ژلاتین را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا زمانی که نوشابه جوش بیاید. دقت داشته باشید که پودر ژلاتین کاملا در نوشابه حل شود. باقیمانده نوشابه را به محلول اضافه کنید و هم بزنید. اگر کف روی محلول تشکیل شده است کف آن را با قاشق بگیرید. کمی صبر کنید که محلول خنک شود و سپس آن را داخل ظرف ژله بریزید. محلول را در یخچال قرار دهید. پس از 3 تا 4 ساعت ژله آماده است و میتوانید با خامه و قهوه آن را تزیین کنید. نوش جان!
ارزش غذایی ژله نوشابهای
- کالری: 171 کیلوکالری
- قند: 2 گرم
- کلسیم: 362 میلیگرم
- پتاسیم: 360 میلیگرم
- آهن: 12 میلیگرم
- سدیم: 107 میلیگرم
- کربوهیدرات: 45 گرم
- فیبر: 4 گرم
- چربی: 1 گرم
- چربی اشباع: 1 گرم
طرز تهیه ژله کولا
نوشابههای کولا ممکن است زیاد شیرین نباشند، به همین دلیل میتوانید از شکر برای تهیه ژله آنها استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه ژله کولا عبارتند از:
- نوشابه کولا: 480 میلیلیتر (2 فنجان)
- پودر ژلاتین: 28 گرم (4 بسته 7 گرمی)
- شکر: 4 قاشق غذاخوری
- عصاره گیلاس: به میزان لازم
مراحل تهیه ژله کولا
اگر قالب مخصوص ژله دارید میتوانید این ژله را در قالب خود درست کنید، اما اگر قالب مخصوص ندارید، کف یک تابه را با لایهای از فویل بپوشانید. اطراف فویل برآمدگیهایی ایجاد کنید که به راحتی بتوان آن را برداشت. نوشابه را در یک پارچ بریزید. پودر ژلاتین را به همراه شکر در یک لیوان برزید. نیمی از نوشابه را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. مخلوط را به خوبی هم بزنید و اگر کف روی آن تشکیل شد، کف آن را بردارید. پس از حل شدن کامل شکر و ژلاتین، باقیمانده نوشابه را به آن اضافه کنید. برای آن که طعم خوبی به ژله بدهید مقداری عصاره گیلاس به آن اضافه کنید. حال محلول را در یخچال قرار دهید تا خنک شود. پس از 3 ساعت ژله آماده است. آن را از یخچال بیرون بیاورید و به آرامی فویل را بردارید. با یک چاقوی تیز ژله را به صورت قطعات مکعبی برش دهید و در ظرف دیگری قرار دهید. پس از اتمام کار ظرف را دوباره در یخچال بگذارید و پس از 30 دقیقه ژله را سرو کنید.
اگر کنجکاو هستید درباره ترکیبات و تاریخچه نوشابه بدانید، به مقاله نوشابه از کجا شروع شد، سر بزنید.
طرز تهیه نوشابه ژلهای
مواد زیر برای تهیه نوشابه ژلهای لازم است:
- پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری
- نوشابه: 1 بطری
مراحل تهیه نوشابه ژلهای
ابتدا باید بطری را آماده کنیم. برای این کار، با استفاده از یک قیچی یا چاقو، برشی طولی روی بطری ایجاد کنید. پس از آن که ژله آماده شد برای درآوردن بطری، این شکاف به شما کمک میکند. پس از ایجاد شکاف روی بطری، با استفاده از چسب نواری روی آن را بپوشانید که مواد بیرون نریزد. حال وقت آمادهکردن ژله است. نیمی از نوشابه را درون قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. زمانی که نوشابه داغ شد پودر ژلاتین را درون آن بریزید و خوب هم بزنید. دقت کنید که در این مرحله، ژلاتین کاملا در نوشابه حل شود. پس از آن، باقیمانده نوشابه را هم اضافه کنید و هم بزنید. زمانی که دمای محلول پایین آمد، آن را درون بطری بریزید. بطری را درون یخچال بگذارید تا ژله آماده شود. حدودا 3 تا 4 ساعت زمان نیاز است تا ژله ببندد. پس از 3 ساعت بطری را از یخچال بیرون بیاورید و با قیچی بطری را برش دهید تا از ژله جدا شود. خیلی با احتیاط و با دقت این کار را انجام دهید تا ژله شکل خود را از دست ندهد. برای زیبایی کارتان میتوانید برچسب نوشابه را دور ژله بپیچید و در بطری را نیز روی آن بگذارید. ژله شما در این مرحله آماده است. امیدواریم از آن لذت ببرید.
نوشابه کاربردهای بسیاری دارد. در مقاله کاربردهای نوشابه در خانهداری، برخی از آنها را معرفی کردیم.
کلام آخر
ژله نوشابهای یک دسر خوشمزه است که میتواند سفره شما را تزیین کند. طرز تهیه این ژله مانند سایر ژلهها است، ولی اندکی تفاوت در آن وجود دارد. ما طرز تهیه این ژله را برایتان در این مطلب توضیح دادیم. از طرفی میتوان نوشابه ژلهای هم درست کرد. ژلهای که به شکل نوشابه باشد جذابیت خاص خود را دارد و زینتبخش سفره خواهد بود. نوشابه ژلهای تهیه کنید یا ژله نوشابهای را برش دهید و شکلهای مختلف با آن درست کنید و برای خود و عزیزانتان سرو کنید.
سؤالات متداول
چرا افرادی که نوشابه زیاد مصرف میکنند، فعالیت بدنی را باید در برنامه خود قرار دهند؟
کالری نوشابه به عنوان یک نوشیدنی بالا است. به دلیل وجود شیرینکنندههایی که در آن استفاده میشود، اگر انرژی حاصل از نوشابه تبدیل به فعالیت بدنی نشود باعث بروز اضافه وزن خواهد شد.
برای تهیه ژله نوشابهای باید حتما شکر اضافه کرد؟
بستگی به طعم نوشابه دارد. نوشابههایی که به خودی خود زیاد شیرین هستند، نیازی به اضافه کردن شکر ندارند، اما نوشابههایی مانند کولا را میتوان به آنها شکر اضافه کرد.
در تهیه نوشابه ژلهای، ژله را چگونه از بطری خارج کنیم؟
برای خارج کردن ژله از بطری باید روی بطری را قبل از ریختن ژله در آن برش دهید. این کار باعث میشود که بتوانید ژله را بدون از دست دادن شکلش خارج کنید.