+01145928421
mymail@gmail.com

چگونه گاز نوشابه را بگیریم؟

خانهنوشیدنیچگونه گاز نوشابه را بگیریم؟
چگونه گاز نوشابه را بگیریم؟

چگونه گاز نوشابه را بگیریم؟

چگونه گاز نوشابه را بگیریم؟ این سؤال برای عاشقان این نوشیدنی پرطرفدار کمی عجیب به‌نظر می‌رسد. بسیاری از افراد به‌محض خارج ‌شدن گاز نوشابه ترجیح می‌دهند تا نوشابه جدیدی را باز کنند. بااین‌حال نوشابه برای بعضی از افراد بیش از حد گازدار است و با ذائقه آن‌ها زیاد سازگار نیست! اگر شما هم برای کم‌کردن عطش روز‌های گرم تابستان، نوشیدن یک قوطی نوشابه خنک را به هر چیزی ترجیح می‌دهید یا بدون نوشابه هیچ نوع غذایی از گلویتان پایین نمی‌رود، اما گاز نوشابه زیاد به مذاقتان خوش نمی‌آید، این مقاله به شما راه‌های خارج ‌کردن گاز نوشابه را یاد می‌دهد.

آشنایی با گاز موجود در نوشابه

آشنایی با گاز موجود در نوشابه

نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های گازدار بخش بزرگی از صنایع غذایی هستند. علاقه روزافزون به نوشیدنی‌های گازدار باعث شد تا در این قسمت توضیح مختصری درباره گاز حل شده در نوشابه و علت گاز نوشابه به شما بدهیم. در ساده‌ترین توضیح می‌توان گفت که کربناته شدن عملیاتی است که از طریق آن گاز کربنیک یا گاز دی‌اکسیدکربن، تحت فشار زیاد، در نوشابه حل می‌شوند. حالا که این گاز با فشار زیاد وارد نوشابه می‌شود، به نظرتان چگونه گاز نوشابه را بگیریم؟ به‌راحتی با کاهش فشار می‌توان گاز نوشابه را از آن خارج کرد! شما باید روش‌های کاهش فشار گاز و خروج گاز کربنیک نوشابه را یاد بگیرید.

کربن‌زدایی یا خارج کردن گاز نوشابه

کربن‌زدایی یا خارج کردن گاز نوشابه

راه‌های زیادی وجود دارد که از طریق آن بتوانید نوشابه را کربن‌زدایی کنید. در زیر تعدادی از این روش‌ها را به شما یاد می‌دهیم:

روش‎های خارج کردن گاز دی‌اکسیدکربن

همه شما این تجربه را داشته‌اید که پس از باز‌کردن در قوطی نوشابه آهسته‌آهسته گاز آن کم شود. حتی بعد از گذشت چند ساعت ممکن است چیزی به جز یک شربت شیرین از آن نوشابه باقی نمانده باشد. زمانی که شما در قوطی نوشابه را باز می‌کنید، فشار از روی گاز‌های درون نوشابه برداشته می‌شود. به همین دلیل این گاز‌ها می‌توانند به‌آرامی از نوشابه خارج شوند. هرچند سرعت این فرایند کم است و اگر به دنبال راهی سریع برای این کار هستید، باید روش‌های دیگر را انتخاب کنید. پیش از خارج کردن گاز نوشابه، خوب است درباره کاربردهای نوشابه بدانید. در مقاله کاربرد نوشابه انرژی‌‎زا در‌این‌باره صحبت کردیم.

تکان دادن نوشابه

یک بطری دردار انتخاب کنید و تمام نوشابه را درون آن بریزید. حالا باید این بطری را به‌شدت تکان دهید تا فشار گاز زیادی را درون آن احساس کنید. سپس در بطری را باز کنید و اجازه دهید با خارج شدن دی‌اکسیدکربن، فشار گاز درون بطری کاهش پیدا کند. دوباره این کار را تکرار کنید. این روند را تا خارج شدن کامل گاز نوشابه ادامه دهید. این روش مانند خارج کردن طبیعی گاز نوشابه است، اما به این شکل شما به خارج شدن گاز نوشابه سرعت بیشتری می‌دهید.

اگر نوشیدنی محبوب شما، نوشابه است، پیشنهاد ما به شما این است که به مقاله معرفی نوشابه‌های انرژی‌زا سر بزنید و اطلاعات خود را در این باره کامل کنید.

ریختن نوشابه روی قالب‌های یخ

یک روش بسیار ساده برای خارج کردن گاز نوشابه یا کم کردن آن، نوشیدن نوشابه با یخ است. این روش در رستوران خیلی به دردتان می‌خورد. وقتی نوشابه را روی یخ می‌ریزید، در همان لحظه مقداری گاز از نوشابه خارج می‌شود. اگر برایتان مشکلی نبود، می‌توانید این کار با 2 لیوان انجام دهید. نوشابه را از یک لیوان به دیگری بریزید تا کربن‌زدایی سریع‌تر انجام شود.

سریع‌ترین راه خارج کردن گاز نوشابه

سریع‌ترین راه خارج کردن گاز نوشابه

ممکن است شما بخواهید فرایند خارج کردن گاز کربنیک را سریع‌تر کنید. در اینجا دیگر روش‌هایی مثل تکان دادن نوشابه یا ریختن آن روی تکه‌های یخ خیلی به کار نمی‌آید. باید هوشمندانه‌تر عمل کنید! در زیر تعدادی از این روش‌ها را به شما یاد می‌دهیم:

افزودن نمک یا شکر

اگر نمی‌خواهید طعم شوری را در نوشابه بچشید، حتماً این کار را با شکر انجام دهید. شاید نوشابه از حد معمول کمی شیرین‌تر شود، اما بهتر از این است که نوشابه را نمکی بنوشید! حالا به شما می‌گوییم که چرا اضافه‌کردن یک قاشق چای‌خوری شکر یا نمک تا این اندازه روند خارج‌شدن گاز را سریع‌تر می‌کند. گاز کربنیک سعی می‌کند از نوشابه خارج شود، اما در محیط اشباع نوشابه گیر افتاده است. زمانی که شما شکر را به نوشابه اضافه می‌کنید، بین ذرات شکر و دی‌اکسیدکربن نقاط اتصالی ایجاد می‌شود. این اتفاق به گاز‌ها این امکان را می‌دهد تا برای لحظه‌ای از نوشابه جدا شوند. به همین دلیل است که افزودن شکر به یکباره نوشیدنی را گازدار می‌کند و بعد آرام می‌گیرد. در مقاله ترکیبات نوشابه انرژی‌زا، مواد اصلی تشکیل‌دهنده نوشابه را آوردیم.

حرارت دادن نوشابه

کاهش دما و افزایش فشار باعث کربناته شدن نوشابه می‌شود، بنابراین می‌توانید برعکس این مسیر، کربن‎زدایی را انجام دهید. افزایش دما باعث کاهش انحلال‌پذیری می‌شود و گرم‌کردن نوشابه، سریع‌تر از هر روش دیگری گاز نوشابه را خارج می‌کند. کافی است محتویات بطری نوشابه را درون یک قابلمه یا تابه بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. در حالی‌که نوشابه روی حرارت قرار دارد، آن را آرام‌آرام هم بزنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که دیگر هیچ حباب گازی آزاد نشود.

حواستان باشد که نیازی به جوشیدن نوشابه نیست و باید ظرف چند دقیقه این کار را با شعله ملایم انجام دهید. بعد از آن نوشابه را کناری بگذارید تا به دمای اتاق برسد. سپس می‌توانید با گذاشتن نوشابه در یخچال و فریزر، آن را خنک بنوشید. اگر می‌خواهید بدانید، زمان مناسب برای مصرف نوشابه‌های انرژی‌زا چه موقع است، مقاله کی نوشابه انرژی‌زا بخوریم، را از دست ندهید.

کلام آخر

نوشابه‌های گازدار از انواع نوشیدنی‌های پرطرفدار هستند، اما بعضی از افراد نوشابه‌های بدون گاز را ترجیح می‌دهند. گاز کربنیک تحت کاهش دما و فشار زیاد وارد نوشابه می‌شود و شما باید کاری کنید که این گاز سریع‌تر از حالت اشباع خارج شود. باز گذاشتن در قوطی نوشابه، ریختن نوشابه در لیوان یخ، تکان دادن نوشابه، حرارت دادن نوشابه و افزودن شکر یا نمک از روش‌هایی هستند که باعث کاهش گاز نوشابه می‌شوند.

سؤالات متداول

چگونه گاز نوشابه را بگیریم؟

چندین راه برای گرفتن گاز نوشابه وجود دارد. شما می‌توانید در قوطی نوشابه را باز کنید، نوشابه را در یک لیوان پر از یخ بریزید، به نوشابه حرارت دهید، نوشابه را تکان دهید یا به نوشابه نمک یا شکر اضافه کنید.

سریعترین راه خارج کردن گاز نوشابه چیست؟

حرارت دادن و افزودن شکر یا نمک سریع‌ترین راه‌های خارج کردن گاز نوشابه هستند. افزایش حرارت باعث کاهش انحلال‌پذیری گاز کربنیک شده و گاز نوشابه سریع‌تر خارج می‌شود.

چرا افزودن شکر باعث کاهش گاز نوشابه می‌شود؟

افزودن شکر این فرصت را به گاز کربنیک می‌دهد تا برای لحظه‌ای از نوشابه جدا شود. همین فرصت نیز باعث می‌شود تا گاز کربنیک بتواند سریع‌تر از نوشابه خارج شود.

 

ارسال نظر