
چگونه از خروج گاز نوشابه جلوگیری کنیم؟
میهمانی را برگزار کردهاید، میهمانان رفتهاند و تعدادی بطری نصفهنیمه نوشابه روی دست شما مانده است که اگر دیر بجنبید چند روز دیگر فقط چند بطری شربت شیرین در یخچال خواهید داشت! چگونه از خروج گاز نوشابه جلوگیری کنیم؛ در این شرایط باید یاد بگیرید انجام کدام کار باعث خروج کمتر گاز نوشابه میشود. در این مقاله به شما میگوییم چه ترفندی را برای کاهش سرعت خارج شدن گاز نوشابه بهکار ببرید.
مدت زمان ماندگاری گاز نوشابه
بطریها و قوطیهای مهروموم شده نوشابه تا زمانی که باز نشده باشند، گازدار میمانند. بنابراین نیاز نیست نگران بطریهای بازنشده نوشابه باشید، اما داستان بطریهای نوشابه باز شده فرق میکند! فرایند آزادشدن گاز دیاکسیدکربن بلافاصله بعد از بازکردن بطری نوشابه شروع میشود. اگر بطری نوشابه را در یخچال نگهداری کنید، ممکن است ۲ تا ۳ روز بعد نیز مقداری گاز در آن باقی بماند. هرچند بیشترین میزان گاز در همان روز اول از بطری خارج میشود.
اگر یک قوطی نوشابه بلافاصله بعد از بازشدن هیچ گازی نداشته باشد، دو دلیل متفاوت دارد. اول اینکه قوطی نوشابه در فرایند تولید بهدرستی مهروموم شده است و گازها از نوشابه خارج شدهاند. دومین دلیل هم میتواند مربوط به تاریخ تولید و انقضا نوشابه باشد. برای نگهداری درست نوشابه، باید نکاتی را رعایت کنید. در مقاله نحوه نگهداری نوشابه، آنها را کامل معرفی کردیم.
روشهای کاهش سرعت خروج گاز دیاکسیدکربن
نوشابه تحت فرایند کربناتهشدن گازدار میشود. کاهش دما و افزایش فشار مهمترین فاکتورهایی هستند که نوشابه را از گاز کربنیک یا دیاکسیدکربن اشباع میکنند. شما وقتی در قوطی نوشابه را باز میکنید، فشار از روی گاز کربنیک برداشته شده و آرامآرام از نوشابه خارج میشود. به همین دلیل مهمترین کار این است که راه خروج دیاکسیدکربن را سریع ببندید! در ادامه تعدادی از روشهای جلوگیری از خروج گاز نوشابه را به شما یاد میدهیم.
نوشابه را سرد نگه دارید
کاهش دما یکی از فاکتورهای مهم در واردکردن گاز دیاکسیدکربن در نوشابه است. بهطورکلی گازها با کاهش دما میل کمتری به خروج از مایعات دارند. به همین دلیل در اولین فرصت باید قوطی نوشابه را در دمای سرد قرار دهید. هرچه نوشابه خنکتر باشد، خروج گاز از آن با کندی بیشتری انجام میشود. این پاسخ به کسانی است که میخواهند بدانند چرا بهتر است نوشابه را در یخچال نگهداری کنیم.
در قوطی نوشابه را سریع ببندید
افزایش فشار، فاکتور دیگری برای گاز حل شده در نوشابه است. زمانی که شما در قوطی نوشابه را باز میکنید، فشار از روی گاز کربنیک برداشته شده و میل دارد سریعتر از نوشابه خارج شود. شما باید بلافاصله در قوطی را محکم ببندید. هرچند این تبادل گاز حتی در این شرایط هم انجام میشود، اما سرعت آن تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.
یکی از جذابترین موضوعات، تاریخچه نوشابه و محبوبشدن در بین نوشیدنیها است. در مقاله نوشابه از کجا شروع شد، درباره این موضوع مفصل صحبت کردیم.
در قوطی نوشابه را با درپوش سیلیکونی ببندید
وقتی در نوشابه باز میشود، دیگر مانند قبل از خروج گاز جلوگیری نمیکند. استفاده از درپوشهای سیلیکونی با درصد بیشتر از خروج گاز نوشابه جلوگیری میکنند. مهمترین نکته این است که شما با بهترین تجهیزات از خروج گاز کربنیک جلوگیری کنید.
خلاصه کلام، هر کاری میکنید، باید سرعت خروج گاز را کاهش دهید. در نهایت حواستان باشد که نوشابه بدون گاز را با نوشابه فاسد اشتباه نگیرید. نوشابه بدون گاز شاید خوشطعم نباشد، اما خوردن آن مشکلی برای شما ایجاد نمیکند. برعکس نوشابه فاسد محل رشد باکتریهای و قارچهای متفاوت است و خوردن آن برای سلامتی ضرر دارد.
اگر هیچ علاقهای به نوشیدنیهای گازدار ندارید و میخواهید گاز نوشابه را بگیرید، به مقاله چگونه گاز نوشابه را بگیریم، سر بزنید.
کلام آخر
نوشابه بدون گاز برای خیلی از افراد قابلخوردن نیست. بهعبارتدیگر، شما لذتی که از نوشیدن نوشابه گازدار و خنک میبرید از نوشیدن نوشابه بدون گاز نخواهید برد. نوشابه بدون گاز مانند نوشیدن یک لیوان شربت شیرین است. از طرف دیگر، خیلی مواقع پیش میآید که شما نمیتوانید یک قوطی و بطری نوشابه را تا انتها مصرف کنید و میخواهید آن را در یخچال نگهداری کنید. به همین دلیل مهم است که حواستان به شرایط نگهداری نوشابه باشد. حتماً آن را در یخچال نگهداری کنید و در بطری را بلافاصله بعد از باز شدن محکم ببندید.
سؤالات متداول
چگونه از خروج گاز نوشابه جلوگیری کنیم؟
کاهش دما، بستن در قوطی نوشابه و استفاده از درپوشهای سیلیکونی از راههای سادهای هستند که شما میتوانید از طریق آن از خروج گاز نوشابه جلوگیری کنید.
چرا بهتر است نوشابه را در یخچال نگهداری کنیم؟
نوشابه در فرایند کربناته شدن تحت کاهش دما و افزایش فشار گازدار میشود. گازها با افزایش دما میل بیشتری برای خروج از مایعات دارند. به همین دلیل نگهداری در یخچال باعث میشود که گاز میل کمتری برای خروج از نوشابه داشته باشد.
گاز نوشابه چیست؟
نوشابههای گازدار با استفاده از گاز کربنیک یا گاز دیاکسیدکربن در فرایند کربناتهشدن گازدار میشوند.